Promocija knjige “Sinovi, kćeri” – Ivane Bodrožić

U kutinskoj Knjižnici i čitaonici sinoć je predstavljena knjiga “Sinovi,kćeri” autorice Ivane Bodrožić. Nagrađivana književnica koju čitatelji najviše poznaju po knjizi “Hotel Zagorje” koja problematizira odrastanje djevojčice izbjegle iz Vukovara u Zagreb, što je velikim dijelom autobiografski roman, Ivana Bodrožić napisala je roman kojega struka naziva vrhunskim djelom domaće književnosti.

 Pisati o slabima, nemoćnima i prije svega drugačijima, okupiralo je Ivanu Bodrožić koja je kroz roman “Sinovi,kćeri” iz dubine duše progovorila upravo o tim ljudima. Kroz tri lika i tri priče, koje su povezane, progovara o nemoći i bespomoćnosti čovjeka zaključanog u društvenom, intimnom i obiteljskom smislu. Tematizira odnos okoline i članova obitelji prema toj, manjini u manjini. Problematizira patrijarhat čija snaga još uvijek u 21. stoljeću u mnogim društvima, pa tako i našem, ne slabi, već nastavlja uništavati mnoge živote.
 

S Ivanom Bodrožić razgovarala je ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper, a posjetitelji su uživali u njezinoj lakoći pričanja, smirenosti i preciznom seciranju osjetljivih problema i dvojbi. Za Ivanu Bodrožić svijet nije crno bijel, što je jasno pokazala u knjizi “Hotel Zagorje”, a to pokazuje i ovom knjigom. Njezina djela ne osuđuju, već potiču na razmišljanje i promjenu.
 

Posjetitelji promocije ove knjige uistinu su imali priliku uživati u društvu ove sjajne književnice.
 Događaj je održan u Mjesecu hrvatske knjige koji se ove godine održava pod motom “Ajmo HRVATI se s knjigom” s ciljem poticanja na čitanje. Knjige Ivane Bodrožić pravi su put ka tome.