Prezentacija o uvjetima kupnje stanova po POS modelu u novoj zgradi

U Poduzetničkom inkubatoru jučer je održana javna prezentacija vezana uz kupnju stanova po modelu POS-a u novoj zgradi koja se gradi na Trgu dr. Franje Tuđmana. Od 27 stanova koliko će ukupno imati ova zgrada 15 stanova u prodaji je po modelu POS-a, a 12 stanova je namijenjeno braniteljima (HRVI) po uvjetima i listi prioriteta koje propisuje nadležno Ministarstvo branitelja.


 O detaljima oko kupnje stanova, kreditiranja i uvjeta pod kojima se stanovi mogu financirati govorila je predstavnica APN-a, pomoćna direktorica Josipa Tokić, dok je tehničke pojedinosti oko stanova, parkirnih mjesta i svih pripadajućih prostora u ovom objektu predstavio pročelnik za gospodarstvo Grada Kutine, Hrvoje Krmelić.

Najvažniji parametar koji je istaknut je cijena stana po kvadratu koja iznosi 1350 eura po m2, uz kamatu koja je manja od 2%. Cijenu stanova moguće je povećati, ali i smanjiti do 7% što će se vidjeti po završetku izgradnje. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako se očekuje dobar interes, prije svega mladih obitelji, jer ovakva cijena obzirom na porast cijena gradnje i materijala te samu lokaciju zgrade smatra se povoljnom.
Tijekom prezentacije istaknute su sve karakteristike buduće zgrade i stanova koji će se nalaziti u modernoj, visokokvalitetnoj gradnji na 6 etaža u centru Kutine.