Predavanjem prof. Ružice Šimunović otvoren Mjesec hrvatske knjige

Udruga Hrvatska žena ogranak Kutina i Knjižnica i čitaonica Kutina jučer su organizirali tribinu pod nazivom “Lik i djelo Marije Kumičić”. Predavač ovog stručnog predavanja bila je prof. Ružica Šimunović. Predavanje je ujedno posvećeno i stotoj Obljetnici ove udruge. Prvi je to kulturni događaj koji je održan u sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine održava pod motom “Ajmo Hrvati se s knjigom”.


  Ovaj moto ima dvostruko značenje jer asocira na hrvatsku književnost i daje poticaj pojedincima da se uhvate u koštac s knjigom i potakne ih na približavanje čitanju i knjizi, što je jučer zanimljivim književno povijesnim osvrtom na lik i djelo Marije Kumičić potaknula i prof. Ružica Šimunović.


 U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2021. održane su i lutkarske predstave Čarobnjakov štapić, a već sutra 27. studenog u Knjižnici će biti predstavljena knjiga Ivane Bodrožić pod nazivom „Sinovi i kćeri“. Početak promocije je u 18 sati. Kulturni događaji u kutinskoj Knjižnici kao sastavni dio Mjeseca knjige održavat će se do 15. studenog.