Kutinčanke u sastavu Hrvatske reprezentacije na SP u kickboxingu

Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u talijanskom Jesolu među 1600 natjecatelja iz 70 zemalja sudjelovale su i članice Kick boxing kluba Kutina.

„U sastavu hrvatske reprezentacije odlična je bila Kutinčanka Anamarija Čvrk u disciplini low kick i svladala s 3:0 vrlo dobru Kazahstanku Allini Tulgenovu. Vrlo dobrim boksom i nožnim tehnikama Ana je ostvarila vodstvo kroz sve tri runde i potpuno razbila obranu Kazahstanke.

U četvrt finalu dočekala ju je nositeljica skupine Turkinja Goce Fatmahanih. Ana je krenula vrlo nadahnuto i sigurno, no Fatmahanih je iskoristila svoje veliko iskustvo i uspjela parirati Aninim napadima, te je konačni rezultat bio za Turkinju 2:1. Više izvedenih low kickova donijelo je malu prevagu na stranu Fatmahanih. Ana je s ovim rezultatom zauzela podjelu od 5-8. mjesta na SP.


Una Maravić je nastupila u skupini 60 kg u dvije sportske discipline, kick light i light contact. Prvi dan natjecanja nije joj baš bio naklonjen, jer je morala odraditi dvije osmine finala u razmaku sat vremena. U prvoj borbi kick lighta dobila je Norvežanku Doloreck Sam i izgubila borbu s 3:0. U drugoj borbi light contacta radila je daleko bolje protiv Talijanke Botozi Alize, gdje je Una vodila rezultatski 15 sekundi prije kraja s 2:1,da bi suci preokrenuli na kraju rezultat u korist Talijanke“, ističe trener Josip Cerovec.  Reprezentativke iz kutinskog kluba su odradile ovo svjetsko prvenstvo požrtvovno i dobro, dokazale su se u seniorskim borbama pokazujući da su vrlo blizu svjetskih medalja. „Dalje im treba osigurati bolje mogućnosti treninga od strane Kluba i Grada Kutine, kako bi u tome i uspjele”, rekao je trener Kickboxing Klub Kutina Josip Cerovec.