Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici privukla veliki broj posjetitelja iz Moslavine

Nakon jednogodišnje pauze zbog epidemije koronavirusa, proteklog se vikenda, od 08. do 10.listopada, u Hrvatskoj Kostajnici održala „Kestenijada“,  najljepša i najposjećenija jesenska manifestacija pounjskog kraja.

Šetnje kestenovim šumama, mirisi pečenog kestena, slasni kolači, pjesma, ples, izložbe, koncerti Petra Graše, grupe Vigor i Učiteljica, sportska nadmetanja i mnoge druge zanimljivosti, uz vesele i nasmijane domaćine, čine ovu manifestaciju i grad prepoznatljivim u zemlji, ali i izvan nje. Usprkos kišnom vremenu ove ga je godine posjetilo nekoliko tisuća domaćih, ali i inozemnih posjetitelja. KUD-ovi s područja Moslavine, „Stjepan Šajnović“ iz Osekova, „Repušnica“ iz Repušnice, „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine i „Moslavka“ iz Gornje Gračenice rado su viđeni gosti na ovoj manifestaciji, stoga se njihov program odvijao u vrijeme službenog otvorenja.

Kestenijada je i ove godine uspjela, ocijenio je gradonačelnik Dalibor Bišćan. “Svi naši sugrađani i gosti imali su dobru zabavu. Mi smo dobro predstavili grad i pokazali smo svoje ljepote i običaje, a  vjerujem da ćemo se nagodinu pokazati još u najboljem svjetlu.”

Listopadska fešta berbe kestena prerasla je u prepoznatljivi brend Hrvatske Kostajnice i jedna je od najljepših i najznačajnijih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije pa i šire. Jedan od posjetitelja bio je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je pohvalio organizaciju te rekao kako je sretan što je i ove godine Kestenijada izmamila dosta posjetitelja. “Ovo je manifestacija po kojoj je prepoznatljiva ne samo Hrvatska Kostajnica, već i Sisačko-moslavačka županije. Probali smo slastice od kestena i mogu vam reći da Hrvatska Kostajnica ima najbolji kesten na svijetu.”

Iako je kestena u kostajničkim šumama iz godine u godinu sve manje, za ovogodišnji možemo istaknuti da je izuzetno kvalitetan, a sve koji ga nisu kušali, pozvati da iskoriste čar ovih jesenskih plodova, ističu organizatori iz gradske Turističke zajednice.