Hrvoje Vuić novi je predsjednik GO HDZ-a Popovača, Ivan Crnac i Dražen Pavlović i dalje vode organizacije u Kutini i Velikoj Ludini, Ivan Celjak u SMŽ

Članovi Hrvatske demokratske zajednice u nedjelju 17. listopada birali su nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija.  Izbori su provedeni po principu jedan član jedan glas.

Za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Sisačko-moslavačkoj županiji kandidirao se jedino dosadašnji povjerenik Ivan Celjak, koji je i izabran na tu funkciju, a za četiri potpredsjednika izabrana su četiri kandidata za tu funkciju: Dalibor Bišćan iz Hrvatske Kostajnice, Ivan Crnac iz Kutine, Mihael Jurić iz Petrinje i Tomislav Kralj iz Siska.

U Velikoj Ludini i Kutini također su potvrđeni jedini kandidati za funkcije predsjednika i potpredsjednika.

U Velikoj Ludini tako će i dalje općinsku organizaciju voditi dosadašnje vodstvo, predsjednik Dražen Pavlović i potpredsjednik Vjekoslav Kamenščak. Na izbore je izašlo  13,75% birača.

U Kutini će predsjednik i dalje biti Ivan Crnac, a potpredsjednici Tena Jevak Benčić, Krešimir Lenić i Robert Kolenc. Gradska organizacija broji 896 članova, a na ove ih je izbore izašlo 270, odnosno 30,13%. Ivan Crnac dobio je glas svih 270 birača, Tena Jevak Benčić njih 240, Krešimir Lenić 189, a Robert Kolenc 181 birača.

Članovi Gradske organizacije HDZ-a Popovača predsjednika su birali između 2 kandidata, a 3 potpredsjednika između njih 6. Na izbore je izašlo 443 od 735 članova, odnosno njih 60,27%. Za predsjednika je s 221 glasom izabran Hrvoje Vuić, dok je protukandidat Roman Rosavec, dosadašnji predsjednik dobio njih 220, a 2 su glasačka listića bila nevažeća. Za potpredsjednike su izabrani: Ivica Keser sa 190 glasova, Mato Fofić sa 175 i Branko Gregurek sa 172 glasa. Kandidat Ivan Abaz dobio je 164 glasa, Danijel Sučija 157, a Daniel Starčić 138 glasova.

Kako doznajemo od članova tima novoizabranog predsjednika, izbore u Popovači i ovoga je puta pratio niz ekscesa, odnosno vršenje pritisaka, ucjenjivanje i zastrašivanje, kupovina glasova i slično, a s promjenom vodstva nadaju se kako će to postati prošlost te kako će nastavak rada u Gradskoj organizaciji obilježiti međusobna tolerancija i zajedništvo, a sve s ciljem postizanja boljih izbornih rezultata, ali i bolje suradnje s lokalnom vlašću te udrugama, ustanovama i organizacijama.