„Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u Popovači

Na novoj Gradskoj tržnici u Popovači u subotu je održana centralna svečanost „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u sklopu listopadske manifestacije „Jesenski plodovi Grada“.

Riječ je o programu kojeg su zajedno, uz potporu gradske Turističke zajednice, pripremile Udruga pčelara „Lipa“, Udruga mažoretkinja Grada Popovače, Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“, Pekarna Vikend, Seoski turizam Bistrički, OŠ Zorke Sever, Učenička zadruga „Jelenak“ OŠ Popovača, Dječji vrtić, Caritas župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, župa sv. Antuna Padovanskog Voloder, Knjižnica i čitaonica, KUD „Jelenčanka“ i KUD „Potočanka“.

Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se već godinama provodi u odgojno- obrazovnim ustanovama i udrugama, jest kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima popularizirati bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraziti zahvalu za plodove zemlje.


Centralna svečanost otvorena je formiranjem vesele povorke koja je od Trga II prodefilirala kružnim tokom do tržnice, a čast otvorenja pripala je zamjeniku gradonačelnika Lovri Miklaužiću uz kojeg su bili predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić. „Manifestacija je i ove godine potaknula kreativnost i maštovitost voditelja i sudionika, na čemu im se zahvaljujem, a za sljedeću godinu očekujem uključenost još većeg broja ljudi, posebice roditelja, kako bi ona bila još bogatija i zanimljivija.“ – poručio je Miklaužić uz poziv građanima na razgledavanje novog tržnog prostora koji će s radom započeti po završetku natječaja za zakup prodajnih jedinica.


Potom je održan prigodan program polaznika vrtićke skupine Vjeverice iz Volodera pod vodstvom svojih odgojiteljica, pjevačke skupine „Jelenke“ OŠ Popovača pod vodstvom prof. Irene Mikšić, KUD-a „Potočanka“, KUD-a „Jelenčanka“ i popovačkih mažoretkinja.

Osim bogatog glazbeno-scenskog programa posjetitelji su imali priliku razgledati brojne štandove i degustirati različite kolače i ostale domaće proizvode.