Župan Celjak prati razvoj događaja uz slučaj “EKO Moslavina”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković slučaj vezan uz EKO Moslavinu, kada je riječ o eventualnim stranačkim sankcijama za aktere, misleći pritom na gradonačelnika Zlatka Babića, koji su političkim nalozima tražili uhljebljivanja u gradskim tvrtkama, prebacio je na županijsku organizaciju HDZ-a Sisačko-moslavačke županije koju do skorih izbora vodi župan Ivan Celjak.

Župana Celjaka prilikom jučerašnjeg obilaska radova na rekonstrukciji oštećenog nasipa na rijeci Kupi na dionici Staro Pračno – Stara Drenčina novinari su upitali što planira poduzeti po pitanju tog slučaja.

Župan je u svom odgovoru rekao kako prati razvoj događaja te kako će se više znati krajem tjedna. „Kada se utvrde sve činjenice, ovisno o rezultatu utvrđenih činjenica, postupit ćemo sukladno Statutu i ostalim propisima HDZ-a. Nećemo prejudicirati ničiju odgovornost. Ali isto tako, vrlo oštro osuđujemo zlouporabu položaja i korupciju, i ako se utvrdi odgovornost člana HDZ-a bit će sankcioniran na odgovarajući način” – naglasio je župan dodavši kako gospodin Babić nije član Predsjedništva Županijskog odbora te nije predsjednik ni Gradske organizacije.