Započela 54. Voloderska jesen

Podizanjem zastave i nastupom najmlađih folkloraša KUD-a „Moslavec“ započela je 54. Voloderska jesen.

Najveća je to moslavačka i jedna od najvećih manifestacija na području Sisačko-moslavačke županije. Ove se godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Milanovića, a uz dašak tradicije posjetiteljima donosi i određene novitete.

Kako ističe Josip Mišković gradonačelnik, manifestacija je to koja promiče voloderski kraj i berbu, a od ove godine organizira se u znaku škrleta. „Meni je izuzetno drago što vidimo veliki broj djece, oni su nam najbitniji jer na njih prenosimo običaje koje su gajili naši stari.“

Bogatim i raznolikim programom, ugodnijim ambijentom te  uz prigodno ohlađennim vinima voloderci ponosno vraćaju  posebnu čar ovoj manifestaciji. „Za nas voloderce ovo su najvažniji dani u godini. Voloder postaje središte Moslavine, županije pa i cijele Hrvatske.“ – naglašava Danijel Sučija, predsjednik Mjesnog odbora Voloder.

Ukoliko još niste bili u Voloderu, iskoristite današnju svečanost otvorenja te niz popratnih sadržaja od kojih vrijedi istaknuti stavljanje vola na ražanj, ali i bogat glazbeni program u kojem vas večeras očekuju TS Galop i Jole, a sutra Nina Kraljić te Mejaši.

Za kraj napomenimo kako se manifestacija održava  uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Svi sudionici i uzvanici moraju imati EU digitalne COVID potvrde ili negativan brzi antigenski test. U suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom testiranje je moguće obaviti pri dolasku u samom Voloder, a za sve posjetitelje je besplatno.