Unutarstranački izbori HDZ-a

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a provodi unutarstranačke izbore u lokalnim i područnim organizacijama. Izborne skupštine temeljnih ogranaka održat će se u cijeloj zemlji od 15. rujna do 17. listopada, a 1. prvi krug izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija te organizacija gradskih četvrti Grada Zagreba 17. listopada.

Podsjetimo, stranku je u našoj županiji do travnja ove godine vodio bivši župan Ivo Žinić. Tada je izašao iz stranke zbog afere s nekretninama, a vodstvo je preuzeo sadašnji župan Ivan Celjak. Na moslavačkom području ovi će izbori biti iznimno zanimljivi.  U Gradu Kutini i Općini Velika Ludina HDZ je vladajuća stranka, dok u Popovači, vijećnici te stranke predstavljaju oporbu.

Dosadašnji predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Velika Ludina ujedno je i načelnik. U Kutini je to Ivan Crnac, gradski pročelnik za financije, a u Popovači Roman Rosavec,  bivši dožupan i kandidat HDZ-a za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima. 

Kandidature se podnose do 2. listopada.