Porast broja novooboljelih

Tijekom prošloga tjedna, od 20. do 26. rujna u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo 188 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. U tjednu prije, od 13.-19.rujna imali smo ih 110 te prema podacima dostupnim na stranicama Vlade, nakon Požeško-slavonske, imamo najveći porast broja novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj na tjednoj bazi.

Što se tiče Moslavine, radi se o 18 osoba s područja grada Popovače, 15 osoba s područja Kutine i jednoj osobi s područja Velike Ludine. Ostale osobe, najviše osoba, čak 55, dolazi s područja grada Siska, 34 su s područja Petrinje, 20 s područja Novske, 13 s područja Lekenika, 11 s područja Gline, dok ostale općine i gradovi bilježe jednoznamenkasti broj novooboljelih.

Prema službenim podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite od početka epidemije u našoj je županiji zabilježeno 12 248 slučajeva zaraze, trenutno je aktivnih 177 slučaja, a umrlo je 115 osoba.

„Molimo sve stanovnike za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera kako bi spriječili daljnje širenje ove zarazne bolesti.“- poručuju iz Stožera civilne zaštite SMŽ.