Obnovljena zgrada Zavoda za hitnu medicinu

Međunarodna humanitarna organizacija International Medical Corps predala je prošloga tjedna obnovljenu zgradu Zavoda za hitnu medicinu Sisačko – moslavačke županije. IMC i Zavod za hitnu medicinu surađuju već godinama. Pomagali su im za vrijeme poplava, migrantske krize, Covida 19, a sada i vrijeme potresa.

„Nastavkom te suradnje, odmah po potresu, već treći dan nas je kontaktirao gospodin Tomaš koji je rekao da će njegova organizacija nabaviti vozilo za hitnu medicinu koje je stradalo. Nabavili su medicinski kontejner koji je sada na području Gline, te su uredili prostor sisačke hitne i sanirali sva oštećenja“, pojašnjava dr. Maja Grba Bujević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu. U samoj zgradi popucali su neki pregradni zidovi, a vrijednost građevinskih radova je 240.000 kn.

„Prije tri tjedna dovršili smo građevinske radove i sada je ispostava u potpuno urednom stanju“, rekao je ravnatelj Tomislav Fabijanić te zahvalio na donaciji.

IMC, kako kaže njihov predstavnik Marin Tomaš, vrlo brzo se uključio u pružanje pomoći na potresom pogođenom području. Radove sanacije sisačke hitne financirao je Center for Disaster Philantropy iz SAD-a.

„Nekoliko je fundacija iz SAD-a financiralo projekte IMC-a koji ukupno dosežu preko 5 milijuna kuna – od opreme koju smo poslali iz našeg skladišta iz Dubaija koja je na putu bila otprilike 4 sata nakon potresa, donirali smo i odstranjivač mrlja za bolnice, dio robe išao je i Hrvatskom Crvenom križu. Njima se pomoglo donacijama u hrani i raznim medicinskim pomagalima. Drago nam je da smo mogli pomoći i nadamo se da više nećemo morati intervenirati u Hrvatskoj“, zaključio je Tomaš.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL