Obilježen Dan branitelja Općine Velika Ludina

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Mjesnom groblju u Maloj Ludini te na grobu Marijana Lovrenčića, tamošnjeg hrvatskog branitelja, uz molitvu koju je predvodio vlč. Mato Sukalić, obilježen je Dan branitelja Općine Velika Ludina.

Četvrtu godinu zaredom, ovaj se dan veže uz 7. rujna, datum pogibije Marijana Lovrenčića. Tom prigodom počast su mu odali branitelji Općine Velika Ludina sa članovima njegove obitelji, općinskim načelnikom Draženom Pavlovićem, predsjednikom Općinskog vijeća Vjekoslavom Kamenščakom te predstavnicima mjesnih udruga.

Kako je istaknuo Dejan Faltis, predsjednik velikoludinskog ogranka UDVDR-a, Marijan Lovrenčić bio je pripadnik 2.gardijske brigade „Gromovi“, a poginuo je 7.rujna 1992.godine na dubrovačkom ratištu. „Ovogodišnje obilježavanje Dana branitelja Općine Velika Ludina bilo je skromno i u skladu s epidemiološkim mjerama. Izostale su igre i druženje, ali sjećanje na Domovinski rat nije izblijedilo“ – zaključio je Faltis zahvalivši okupljenima na dolasku.