Koncertom Andrije Rudića na Jelengradu završila “Sunčana strana grada”

„Sunčana strana grada“ bogat je ljetni program kojeg je Turistička zajednica Grada Popovače zaključila koncertom Andrije Rudića. Iako se većina odvijala u središtu grada, završetak ljetnih aktivnosti održan je na obroncima Moslavačke gore, u srednjovjekovnoj utvrdi Jelengrad koja je ove godine napokon oživljena. Kako je potvrdio sam umjetnik, čast mu je bila nastupiti na ovako posebnom mjestu.

„Cijelu svoju izvedbu sam prilagodio ovome mjestu kako bi ugođaj bio drugačiji i atmosferičniji od onih na mojim uobičajenim koncertima. Odsvirao sam uglavnom pjesme sa svog prvog albuma, ali i tri pjesme s nadolazećeg albuma čiji prvi singl „Ležim u travi“ planiram promovirati krajem rujna. Zaista sam zahvalan svim posjetiteljima, nije lako doći na Jelengrad, ali ovo mjesto to zaslužuje i podržavam sve aktivnosti koje se u budućnosti ovdje planiraju.“ – istaknuo je Rudić.

Oduševljeni glazbom i spektakularnim prostorom bili su brojni posjetitelji, ali i gradonačelnik Josip Mišković uz kojeg je bio njegov zamjenik Lovro Miklaužić te predsjednik Gradskoga vijeća Saša Jagarčec. Prilika je to bila da se osim organizatorima i samom glazbeniku, zahvali i Povijesnoj udruzi Moslavina te Hrvatskom restauratorskom zavodu  na angažmanu oživljavanja ove srednjovjekovne utvrde.

“Nadam se da je ovo samo početak jedne dobre ideje da se dio kulturnog, sportskog i turističkog života održava ovdje u srcu Moslavačke gore. Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače stoje na raspolaganju svim zainteresiranim organizatorima događanja čija je želja da se ona održe na ovoj srednjovjekovnoj utvrdi. Cilj nam je da se ovaj prostor u koji je uloženo puno truda i koji je značajan dio naše prošlosti, oživi. Mislim da su razna događanja najbolji način da lokalnom stanovništvu, ali i turistima, približimo Jelengrad.“ – rekao je gradonačelnik Mišković.

Završetkom ovogodišnje započelo je planiranje nove „Sunčane strane grada“ koja šarolikim programom iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.