Župa Kutina proslavila svoj dan

5. kolovoza, na blagdan Gospe snježne Župa Kutina proslavila je svoj dan. Svete mise, uz vlč. Vladimira Hrena predvodili su vlč. Damir Ceković te mons. Ivan Hren u koncelebraciji sa župnicima okolnih župa, a Mladi Župe Kutina, tj. Zbor mladih Madonna Nives održao je koncert „Mladi svojoj Gospi“. Nakon mise u dvorištu župnog dvora bilo je druženje vjernika uz okrijepu i glazbu i pjesmu, a vlč. Hren tom se prilikom zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji proslave Dana župe, a među ostalima i Gradu Kutini kojeg je predstavljao predsjednik Gradskog vijeća, Davor Kljakić.

Povodom proslave 244.-te obljetnice Župe, danas, na svetkovinu Preobraženja Gospodinova nakon svete mise u 8 sati bit će i zavjetna sveta misa u 18 sati, a predvodit će ju vlč. Hrvoje Zovko.

Podsjetimo, Župa BDM Snježne, tj. Župa Kutina je od 2009. godine uključena u ponovno uspostavljenu Sisačku biskupiju, broji 10-ak tisuća vjernika,  a trenutno njome upravlja vlč. Vladimir Hren uz pomoć župnog vikara Ivana Ćorića. U župi djeluju časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove te Družba sinova Bezgrješne.

Crkva Sv. Marije Snježne je najraskošniji objekt kasnobaroknog sakralnog umjetničkog nasljeđa u Moslavini.