Velika Gospa proslavljena u Potoku

Tradicija proslave blagdana Velike Gospe u Potoku nastavljena je i ove godine. Svečanu misu, kojoj su prethodile trodnevnice, ispred kapele u Potoku služio je mjesni župnik, vlč. Dražen Lauc, dok je vjernike ispovijedao vlč. Ivan Petrović iz Popovače.

U propovijedi je vlč.Lauc naglasio kako je upravo na ovaj blagdan Blažena Djevica Marija bila tijelom i dušom uznesena ne nebo, te kako je ona jedina svetica koja je u ovom danu okupila brojne vjernike diljem svijeta koji joj hodočaste. Nadalje, spomenuo je njenu važnu ulogu majke i supruge, usporedivši primjerima s današnjim vremenom kada nažalost mnoge žene nemaju vremena za svoju obitelj budući da nedjeljama moraju raditi. Na kraju propovijedi poručio je kako bi svi vjernici trebali krenuti od sebe, jer „ovozemaljski dvori“ neće im značiti ništa, ako ih ne prate dobra djela.

Po završetku svete mise zahvalio je Gradu, Turističkoj zajednici, mjesnim udrugama i pojedincima koji su organizirali ovu svečanost, a zahvale istima, te gostima, uputila je i Ljiljana Masnjak, predsjednica KUD-a Potočanka.

Naime, nakon jednogodišnje stanke nastavljeni su Marijanski susreti koji su zbog epidemiološke situacije bili prilagođeni, odnosno, nisu obuhvaćali folklorni program i zabavu, već samo svečanu povorku u kojoj su sudjelovala kulturno-umjetnička društva iz okolnih mjesta, te članovi KUD-a i DVD-a iz Potoka.