Općinsko vijeće Velike Ludine odlučilo o dobitnicima Godišnje nagrade i priznanja

Uoči Dana općine održana je 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Ludina. Prilika je to bila da vijećnici donesu Odluku o dobitnicima općinskih priznanja i nagrade, ali i da usvoje određena izvješća vezana uz poslovanje Općine i njezinih proračunskih korisnika.

Vezano uz dobitnike jednoglasno je odlučeno da će Godišnja nagrada Općine Velika Ludina biti dodijeljena Seoskom turizmu MOSLAVAČKA PRIČA, a priznanja: DVD-u Velika Ludina, Dejanu Faltisu, Mateju Pirši, Vladi Jajetiću, Karlu Člekoviću, Ivanki Mihelčić, Mariju Pomahaču, Vanesi Pirša, Luki Jajetiću te Josipu Luketiću. Budući da zbog pandemije koronavirusa prošle godine nije bila održana svečana sjednica povodom Dana Općine, dobitnika je ove godine nešto više no inače.

Vezano uz izvješća, jednoglasno su prihvaćena polugodišnja financijska izvješća Dječjeg vrtića te Knjižnice i čitaonice, kao i Konsolidirano financijsko izvješće Općine u istom razdoblju. Kako je istaknuto, općinski prihodi iznosili su nešto više od 4,8 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili nešto više od 4,2 milijuna kuna.

Također, prihvaćeno je i Polugodišnje izvršenje Proračuna općine, koji je zbog pandemije i lokalnih izbora na razini od oko 23% ukupnog proračuna.

Usvojeno je i Poslovno izvješće Moslavine d.o.o. za prošlu godine, kao i Odluka o rezultatima izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih, te Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine.

Također, donesen je i Plan mreža dječjih vrtića, Analiza stanja sustava zaštite i spašavanja, kao i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava Civilne zaštite za četverogodišnje razdoblje te Godišnji plan upravljanja imovinom u vlasništvu općine za 2022. godinu.

Točka od velikog interesa građana koja je također jednoglasno usvojena odnosila se na donošenje Odluke o prodaji poslovnog udjela u trgovačkom društvu Moslavački list d.o.o. Kako je izvijestio načelnik, pristiglo je pismo namjere Grada Kutine, a sljedeći korak je pisani poziv Općine koji će se dostaviti Gradu Kutini koji će nakon toga biti dužan uplatiti jamstvo od 10% prodajne cijene, odnosno iznos od 28.548,85 kuna. 

Sljedeća sjednica Općinskog vijeća je svečana, a održat će se 1. rujna s početkom u 11 sati.