Održana sjednica Stožera Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u vezi olujnog vremena

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite koju je zbog olujnog nevremena sazvao župan Ivan Celjak.

Od svih načelnika stožera gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije tražilo se podnošenje izvješća o posljedicama nevremena koje je zahvatilo svako pojedino područje.

Prema prikupljenim podacima županijski Stožer civilne zaštite izvjestio je tako da je tijekom nedjelje bilo ukupno 179 intervencija, od toga na području Siska 42, Petrinje 31, Kutine 37, Gline 32, Novske 7, Popovače 9, Hrvatske Kostajnice 9, Hrvatske Dubice 3, Martinske Vesi 2, Topusko 2, Sunje 2, Gvozda 1, Jasenovac 1 i Velike Ludine 1.

Određene se intervencije još prijavljuju tako da se očekuje veći ukupan broj.

Tijekom jučerašnjeg nevremena vjetar je rušio stabla većinom uz prometnice što je uzrokovalo zastoje u prometu, a za sada se govori o manjim materijalnim štetama. Prema prvom pregledu, na više privatnih stambenih i gospodarskih objekata pali su crjepovi s krovova te je oštećeno nekoliko automobila na koje se srušilo drveće.

Najveća materijalna šteta zabilježena je na dvorani Srednje škole Tina Ujevića u Kutini, na kojoj je stradao krov te solarne ploče koje su se nalazile na njemu.

Građani su upućivali pozive za hitnim intervencijama zbog zakrčenih prometnica te prekida u elektroopskrbi. Stradalo područje Petrinje i Gline koje je bez električne energije

tijekom današnjeg dana bit će sanirano.

U jučerašnjem olujnom nevremenu nije bilo ozlijeđenih osoba, a sve operativne raspoložive snage su i dalje na terenu.