Materijalne štete na području Sisačko-moslavačke županije uzrokovane nevremenom

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom i snažnim vjetrom uzrokovalo je materijalne štete na području Sisačko-moslavačke županije. Intervencije su na području nekoliko gradova i općina. Vjetar je čupao stabla većinom uz prometnice što je uzrokovalo zastoje u prometu, a materijalna šteta je za sada zabilježena na krovovima i automobilima. Intervencije zbog porušenog drveća bile su u Kutini, Popovači, Velikoj Ludini, Sisku, Petrinji, Glini, Novskoj, Hrvatskoj Kostajnici i Donjim Kukuruzarima te okolnim naseljima.

Najveća materijalna šteta je u Kutini, između ostalog, vjetar je skinuo krov s dvorane Srednje škole Tina Ujevića. Na žalost prilikom siline vjetra, polomljene su postavljene solarne ploče.

Sve operativne raspoložive snage su na terenu, a služba 112 je zaprimila veliki broj poziva vezan uz zakrčene prometnice, prekide u elektroopskrbi i oštećenjima krovova i osobnih automobila.

Stradala područja obilazili su  župan Ivan Celjak, gradonačelnici i načelnici te načelnici lokalnih Stožera civilne zaštite. Razmjeri ove štete će znati kroz naredno razdoblje.