Kreće realizacija izgradnje svlačionica na Športskom parku Moslavac

Grad Popovača samostalno je krenuo u realizaciju projekta izgradnje svlačionica na Športskom parku Moslavac vrijednog 10 milijuna kuna kojeg je unazad nekoliko godina prijavljivao na par različitih natječaja za financiranje iz EU i nacionalnih fondova. Budući da nije uspio proći na tim natječajima, a građevinska dozvola je pred istekom, odlučeno je da Grad ide samostalno u realizaciju. Proveden je postupak javne nabave za izbor izvođača radova, a s prvim će se radovima krenuti najkasnije do kraja mjeseca.

„Budući da je investicija znatno premašila projektantsku procjenu, zbog okolnosti u kojima smo se zatekli, porasta cijene rada i materijala, cijena ove investicije daleko je veća od planirane ali odlučili smo kako krećemo u realizaciju budući da je riječ o projektu od značaja za Grad, a posebice za sport i naše mlade.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

U sklopu ŠNK Moslavac djeluje i škola nogometa koja trenutno okuplja 200-tinjak djece te će realizacija ovog projekta uvelike pridonijeti njihovom radu.

„To će biti multifunkcionalan objekt koji će uz zadovoljavanje potreba ŠNK Moslavac zadovoljiti i ostale građane kada je sport u pitanju. Naime, uz svlačionice i prostore za odvijanje aktivnosti nogometnog kluba tu će biti i sadržaji vezani uz rekreaciju poput fitnessa. Investicija će se završiti kroz 24 mjeseca, u tri proračunske godine. Ono što me veseli, tom ćemo investicijom privesti kraju uređenje Sportskog parka Moslavac.“ -pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Grad Popovače uz redovita ulaganja u sportsku infrastrukturu, financijski pomaže realizaciji sportskih priredbi, edukaciji trenera i voditelja te redovnom radu Zajednice i sportskih klubova, a sve s ciljem unapređenja i čuvanja zdravlja te podizanje psiho-fizičkih sposobnosti građana.