Čestitka gradonačelnika Zlatka Babića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uputio je hrvatskim braniteljima i građanima čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sljedećeg sadržaja:

Drage naše sugrađanke i sugrađani, dragi hrvatski branitelji,

5. kolovoza slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Dan je ovo sjećanja na Vojno-redarstvenu akciju Oluja, dan u kojem slavimo pobjedničku hrvatsku vojsku i dan u kojem se prisjećamo jednog od najznačajnijih hrvatskih uspjeha u Domovinskom ratu.

Prošlo je 26 godina od dana kada su Hrvatska vojska i hrvatski redarstvenici oslobodili Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija. Bila je to sudbonosna akcija koja je vratila  nadu hrvatskom narodu i omogućila povratak  tisućama  prognanika na svoja ognjišta.

Danas s velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih te svima čija je patnja i žrtva omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

U ime Grada Kutine,  mojih suradnika i u svoje ime čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!