Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić u obilasku Aglomeracije Kutina

U društvu direktora Moslavina d.o.o. Mije Šepaka i gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić obišao je radove u sklopu projekta Aglomeracija Kutina. U sklopu redovitih obilazaka terena i uvida u radove, zamjenik direktora obišao je dvije lokacije na području Grada Kutine, u Vinogradskoj ulici te ulici Tavani u Zbjegovači.

Podsjetimo, s obzirom na vrstu radova, obuhvatnost istih te kilometre novih vodovoda i kanalizacija koji će biti izgrađeni, odnosno rekonstruirani, Aglomeracija Kutina je jedan od najkompleksnijih projekata iz domene poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture.

„Radovi na terenu su trenutno u punoj fazi izvedbe. Radimo u prigradskim naseljima, ali i po cijelom gradu. Sve se trenutno odvija prema terminskim planovima te gledamo da čim prije završimo određene trase koje su otvorene prije otprilike 3 mjeseca. Nadamo se njihovom konačnom završetku kroz idućih mjesec i pol dana“, rekao je Lovorko Labaš, zamjenik voditelja projekta.

Vukmirić se u sklopu posjeta Kutini osvrnuo na suradnju s Gradom Kutinom i Moslavinom d.o.o. te je komentirao tijek radova u našem gradu. „S malo kojim gradom i s  malo kojim komunalnim poduzećem imamo tako dobru suradnju kao što je ju imamo s Moslavina d.o.o., odnosno Gradom Kutina. Vaš gradonačelnik Zlatko Babić i direktor Moslavine Mijo Šepak su mi jamstva da će ovaj projekt biti na visokoj razini kvalitete i u skladu s rokovima koji se kod njega očekuju. Ovdje  smo vidjeli kako ima prostora da se stvari naprave još bolje, poglavito kad govorimo o ovom segmentu radova koji su u samom gradu. S obzirom na neke upite građana Kutine, mogu reći kako za pojedine radove moramo priupitati izvršitelje radova, a ne Grad Kutinu i Moslavinu d.o.o. U razgovoru s izvršiteljima radova dobili smo obećanje o poboljšanju dinamike radova, da će u narednih 2 do 3 tjedna krenuti i asfaltiranje što će sigurno biti na zadovoljstvo građana. Sve što se tiče rokova u projektu, oni se kreće su okvirima koji su u skladu s vremenom te se nadam kako će dobra vremenska prognoza u idućih par mjeseci omogućiti nesmetan tijek radova te se radujem što će se realizacijom ovog projekta napraviti veliki iskorak unutar samog grada Kutine, a na dobrobit svih građana“, rekao je Davor Vukmirić.

Izvor: kutina.hr