Uspješno provedena akcija cijepljenja u Kutini

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije organizirao je u srijedu 28. srpnja u prostoru epidemiološke ambulante Doma zdravlja Kutina javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv zarazne bolesti COVID-19.

Interes građana za ovu akciju bio je jako dobar pa organizatori ističu zadovoljstvo činjenicom da su ukupno cijepljene 284 osobe, od čega 88 prvom dozom, a 196 drugom, a korišteno je cjepivo Pfizer, potvrdila je dr. Marija Starčević, voditeljica epidemiološke službe u Kutini.

Ovo je bila posljednja ljetna akcija cijepljenja u Kutini, te se građani pozivaju na cijepljenje koje je svake subote organizirano od 9-13 sati u OŠ 22.lipnja u Sisku.

Također, prošloga tjedna započelo je i cijepljenje po naseljima putem mobilnog cjepnog punkta Anticovid vaccinibusa.

Upravo je ovaj mobilni cjepni punkt jučer boravio na području Moslavine, točnije u Velikoj Ludini, Gornjoj Jelenskoj, Strušcu, Osekovu i Potoku. Budući da je velik broj stanovnika ovih naselja već cijepljen kako prilikom akcija Zavoda za javno zdravstvo, tako i kod obiteljskih liječnika, interes je bio izuzetno mali.

Anticovid vaccinibus i dalje nastavlja putovati našom županijom, a detaljan raspored mobilnih punktova objavljen je na stranici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

„Na cijepljenje mogu doći svi zainteresirani bez naručivanja, a sa sobom trebaju ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Preporuka je da se pacijenti koji su preboljeli COVID 19 cijepe 3-6 mjeseci nakon preboljenja bolesti.“ – poručuju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.