Uspješan start akcije ANTICOVID VACCINBUS

Kako bi se građanima omogućila veća dostupnost cijepljenja te tako povećao broj cijepljenih osoba, nakon Bjelovarsko-bilogorske, te Virovitičko-podravske županije, i Sisačko-moslavačkom županijom počeo je voziti anticovid autobus koji građanima omogućava još jedan mobilni način cijepljenja. Takav autobus u Sisačko-moslavačkoj županiji organiziran je u suradnji Županije i Zavoda za javno zdravstvo, a sve uz moto: Tu sam – Dođi – Cijepi se!

Nakon cijeloga tjedna, većinom obilazeći mjesta u Banovini i Posavini, te Jasenovac, Lipovljanje, Banovu Jarugu i Voloder u sjeveroistočnom dijelu županije, organizatori akcije ističu kako su zadovoljni akcijom. Unatoč kampanji koja se provodi s ciljem poticanja cijepljenja, ljudi ističu kako  se na taj korak odlučuju iz raznih razloga, neovisno o kampanji.

Cijepljenje u ANTICOVID VACCINBUSU vrlo je jednostavno i ne zahtjeva neku veliku proceduru, a zainteresirani sa sobom trebaju ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Mobilni anticovid vaccinbus Sisačko-moslavačkom županijom nastavit će putovati i sljedeći tjedan. Gdje će se i kada nalaziti može se doznati na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Raspored za svaki sljedeći tjedan objavljivat će se petkom.