Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Grada Popovače

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Grada Popovače u kojemu su bili gradonačelnik Josip Mišković, zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, pročelnica Upravnog odjela za proračun i opću upravu Ivona Pušić, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež i voditeljica službe za društvene djelatnosti Sandra Horvat Dželalija.

Gradonačelnik Mišković upoznao je predsjednika Milanovića s razvojnim planovima Grada Popovače kojima je cilj, kako je rekao, poboljšanje uvjeta života za njegove stanovnike. Ukazao je i na probleme s kojima se suočavaju mnoge manje jedinice lokalne samouprave, pa tako i Popovača. Kao jedan od glavnih problema izdvojio je raspolaganje državnom imovinom. Interes hrvatskih poduzetnika za ulaganje i otvaranje proizvodnje u Popovači postoji, ali da bi se to ostvarilo potrebno je osigurati dodatno zemljište i proširiti poslovnu zonu za što je gradu potrebna suradnja državnih vlasti, rečeno je na sastanku.

Razgovaralo se i o razvoju agroturizma u Popovači i Moslavini, za što su gradske vlasti također zainteresirane, pri čemu je istaknuto da već sada na području grada djeluju oko 300 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Izvor: https://www.predsjednik.hr/