Novi investicijski ciklus u Velikoj Ludini

Općina Velika Ludina završava radove koji su bili predviđeni u prošlom investicijskom ciklusu. Zbog slabijeg priljeva novaca u proračun odnosno zbog pandemije oni su bili usporeni, pojašnjava načelnik Dražen Pavlović.
„Na groblju trenutno imamo radove na izgradnji ograde i nekim manje značajnih stvari. U pripremi su nam radovi za asfaltiranje nekih prometnica te za obnovu puteva. Na kraju Velike Ludine imamo jedan put koji je zbog nekorištenja zarastao pa zbog potreba koje su nastale sada to želimo urediti. Prije nekoliko godina napravili smo most u Jezu pa sada želimo urediti i taj prilazni put. Radimo pripremne radove za cestu na ulici Bukovec u Grabrovom Potoku. Također, u tijeku su i pripremni radovi za izgradnju vodovodne mreže u Ludinici. Riječ je o projektu koji je zbog nadmorske visine samog naselja kompliciran ali bi trebao biti završen tijekom jeseni. Njegovom će realizacijom biti završena vodovodna mreža na području cijele općine. ” – rekao je načelnik.

Tijekom jeseni Općina očekuje i početak novog investicijskog ciklusa u sklopu kojeg se očekuje provedba više značajnih projekata. „Trenutno su najavljene neke mjere na koje se mi spremamo prijaviti kako bi napravili stvari koje su planirane u ovom mandatu. To je rekonstrukcija Moslavačke ulice, projekt vrijedan više od 6 milijuna kuna. Uz cestu ćemo napraviti i kanalizaciju te novi nogostup, a ljudi to željno očekuju. Među većim investicijama svakako je i novi multimedijski park pored crkve koji će poboljšati vizuru Velike Ludine, ali i uz sadržaje, poput pozornice, fontana, dječjeg igrališta, svakako će podići i standard življenja. U sklopu toga želimo urediti i našu crkvu. Ona vapi za velikom obnovom. Uz sanaciju krovišta i fasade svakako cilj nam je odraditi i sanaciju pročelja te tornja. U ovom mandatu Općina planira odraditi i projekt izgradnje sportske dvorane za koji su već napravljene određene pripreme. Mi smo imali tu razne solucije, no, na kraju odlučili smo se za najprihvatljivije rješenje. U dogovoru s ministrom Fuchsom i županom Celjakom prihvatili smo da to ipak prema potrebama škole izgradi Ministarstvo znanosti i obrazovanja te da to bude školska dvorana, a za onaj viši standard koji mi želimo ostvariti, mi ćemo kao općina nadoplatiti. U tom pravcu ćemo ići kako bi nova dvorana zadovoljavala sve naše sportske udruge i potrebe građana za sportskim aktivnostima, ali i kako bi se naše manifestacije i proslave Dana općine mogle održavati u tom novom, adekvatnom prostoru.“ – pojasnio je načelnik Pavlović.


Od manjih projekata kojih je mnoštvo, svakako je cilj općine da se realizira i rekonstrukcija ŽC 3130 Mala Ludina-Mustafina Klada.