I dalje velik interes za cijepljenjem

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije organizirao je u srijedu 14. srpnja u prostoru epidemiološke ambulante Doma zdravlja Kutina javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv zarazne bolesti COVID-19. Interes građana za ovu akciju bio je vrlo izražen pa organizatori ističu zadovoljstvo činjenicom da ih je ukupno cijepljeno više od 250 osoba, a korišteno je cjepivo Pfizer. Da je interes za cijepljenjem dosta velik potvrdila je dr. Marija Starčević, voditeljica epidemiološke službe u Kutini, istaknuvši kako se prvom dozom cijepilo oko 150 građana.  

Zavod s cijepljenjem u Kutini nastavlja sljedeću srijedu, 21. srpnja, u vremenu od 8 do 10 sati. U međuvremenu cijepljenje je u subotu organizirano od 9-13 sati u OŠ 22.lipnja u Sisku, a uskoro će građani s područja općina Lipovljani i Jasenovac prilike za cijepljenje imati i u Cjepko COVID autobusu.

„Na cijepljenje mogu doći samo pacijenti koji imaju zdravstveno osiguranje Republike Hrvatske, bez naručivanja. Preporuka je da se pacijenti koji su preboljeli COVID 19 cijepe 3-6 mjeseci nakon preboljenja bolesti.“ – poručuju iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.