Grad Popovača sufinancira udžbenike i ostala nastavna sredstva

Temeljem Odluke gradonačelnika, Grad Popovača i ove će godine sufinancirati udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola na svom području za predstojeću 2021./2022. šk. godinu. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 300,00 kn po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 500,00 kn po djetetu.

Navedenu potporu mogu koristiti roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Popovače, kao i roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Kutine, a ima mjesto prebivališta na području Grada Popovače, uz obvezu predočenja potvrde o upisu učenika u školu na području Grada Kutine, dokaza o prebivalištu na području Grada Popovače te potvrde da od grada Kutine nisu ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika.

Grad Popovača će sufinancirati kupnju udžbenika, dopunskih i pomoćnih školskih sredstava, radnih bilježnica, zbirki zadataka, likovnih mapa, atlasa, kutija za tehnički odgoj, školske torbe i opreme, likovnog i školskog pribora te ostalog pribora i opreme nastavnog karaktera.

Potvrde o pravu na sufinanciranje, tzv. Vaučere, moguće je, uz predočenje osobne iskaznice, preuzeti od ponedjeljka, 19. srpnja 2021. godine u prostoru knjižara koje posluju u Popovači: TES (Trg grofova Erdödyja 26) ili TIP Kutina d.o.o. (Trg grofova Erdödyja 13).
Polaznici škola na području Grada Kutine, za vaučere molimo obratiti se u gradsku upravu Grada Popovače.