Domagoj Orlić novi je načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ

Prošloga je tjedna održana 1. sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Za načelnika je izabran Domagoj Orlić.

Novoustrojeni Stožer, između ostalog, trenutno se bavi rješavanjem problema vezanih uz uklanjanje posljedica od potresa te pandemijom zarazne bolesti COVID-19.

Što se posljedica potresa u našoj županiji tiče, pregled oštećenih stambenih objekata traje i dalje. Do sada je prijavljeno 39 874 oštećenih objekata a pregledano ih je 37 870. Neuporabljivih je  4 660, privremeno neuporabljivo 8 234, dok se od uporabljivih objekata 16 974 objekata nalazi u kategoriji uporabljivo s preporukom o postupanju,  7 298 u kategoriji uporabljivo bez ograničenja, a 704 su objekta bez oštećenja.

Vezano uz pandemiju koronavirusa, epidemiološka situacija trenutno je dobra. Tijekom prošloga tjedna ukupno je zabilježeno 7 slučajeva zaraze, a radi se od 2 osobe s područja Kutine te o 5 osoba s područja Siska. Cijepljenje se u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo provodi kontinuirano, a cjepiva ima dovoljno za sve zainteresirane. Kako bi se spriječilo daljnje širenje ove zarazne bolesti stanovnike se i dalje moli za razumijevanje i odgovornost te neka se i dalje pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera.