ZZJZ organizira cijepljenje tijekom ljeta

U Sisačko-moslavačkoj županiji cijepljenje teče otprilike istom dinamikom kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, ističe voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo SMŽ dr. Sonja Pajtlar.

„Zainteresiranost građana je za sada bila velika i uspjeli smo procijepiti gotovo 40% odraslog stanovništva s prvom dozom i mislim da ćemo do kraja lipnja većinu uspjeti i s drugom dozom. Interes za cijepljenje je u padu i to mi nije drago jer želimo da je što više ljudi procijepljeno s obzirom da cjepiva ima. Svatko tko se želi može se cijepiti. Imamo sve četiri vrste cjepiva, Pfizer, Modernu, Johnson & Johnson i AstraZenecu tako da svaka osoba može i odabrati cjepivo s kojim se želi cijepiti. Trenutno u Sisku svake subote imamo punkt, u OŠ 22. lipnja, od 9 do 13 sati i cijepimo sve koji dođu, bilo da se radi o prvoj ili drugoj dozi, a nastavit će se cijepljenje u istom terminu tijekom cijeloga ljeta.“ – napomenula je dr. Pajtlar dodavši kako je detaljan raspored cijepljenja objavljen na internetskim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Osim toga, poručuje i kako se Pfizer cjepivom mogu cijepiti i djeca starija od 12 godina, te poziva roditelje da se obrate liječniku školske medicine ili da se jave Službi za epidemiologiju.