Vrijedna donacija Rotary Hrvatske ZZJZ SMŽ

Vrijedna donacija Rotary Hrvatske predana je prošloga tjedna Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Guverner Rotary Hrvatske dr. Hrvoje Kenfelj podsjetio je da je od prvog dana potresa bio na terenu: “Ideja Rotaryja je bila na koji način najbolje pružiti pomoć. U prvoj fazi uključili smo se dezinfincijensima, prehrambenim proizvodima… U drugoj fazi shvatili smo da Banovina i Sisak bez djece namaju budućnost. Krenula je akcija stipendiranja učenika čiji su domovi nastradali u potresu, a sada smo se odlučili i na donaciju Zavodu za javno zdravstvo a donirani su dva velika sušionika, multimetar, mikropipete visoke preciznosti, UV vis te sav potreban pribor za rad. Vrijednost donacije je 153.000 kuna.“

Voditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju ZZJZ SMŽ Danijela Prša Gavrić pojasnila je kako je riječ o opremi koja je u najvećoj mjeri namijenjena za analitiku voda: pitkih, otpadnih, bazenskih, površinskih. Postoje određene metode s područja analitike hrana koja će se odrađivati na istima. Oprema je vrlo vrijedna, neizostavna u laboratorijskom radu i uvelike će ubrzati aktivnosti zavoda.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Sisačko-moslavačke županije Nataša Acs.