Veliki odaziv građana na cijepljenje u Popovači

Zavod za javno zdravstvo SMŽ organizirao je u prostoru popovačkog Doma kulture javnozdravstvenu akciju cijepljenja protiv COVID-19 za građane pojedince i gospodarske subjekte s područja Grada Popovače i Općine Velika Ludina. Interes građana za ovu akciju bio je vrlo izražen pa organizatori ističu zadovoljstvo činjenicom da je drugom dozom  cijepljeno 400- tinjak osoba, a veliki broj bio je i onih cijepljenih prvom dozom, te je time potvrđena njihova snažna odgovornost. Korišteno je Pfizer cjepivo.

Također, danas su i liječnici obiteljske medicine s područja Popovače cijepili pacijente koji su za to iskazali interes, a korištena su cjepiva Pfizer, Moderna i Astra Zeneca, ovisno o tome čime su pacijenti cijepljeni prvi puta, dok je većina osoba koja se cijepila prvi puta cijepljena cjepivom Pfizer.  

Zbog velikog broja osoba koje su zainteresirane za cijepljenje, nastala je gužva, te bi organizatori trebali cijepljenje provoditi u više termina, posebice kada je riječ o cijepljenju pacijenata putem liječnika obiteljske medicine.