Udruga “Škrlet” održala skupštinu

Na nedavno održanoj ovogodišnjoj skupštini Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“ Popovača, osvrčući se na aktivnosti realizirane u protekloj godini, predsjednik Udruge Igor Kovačević podsjetio je na organizaciju Vincekova i ocjenjivanja mladih vina, kao najznačajnije aktivnosti u prošlogodišnjem razdoblju. Zbog epidemiološke situacije udruga nije bila u mogućnosti organizirati edukativna predavanja i stručno – edukacijski izlet, no, prema trenutnoj situaciji, nadaju se kako će to biti u mogućnosti nadoknaditi ovog ljeta.

Kovačević je istaknuo i kako su članovi bili aktivni u pripremi manifestacija i ostalih društvenih događanja na području Grada Popovače, a istim se aktivnostima nada i ove godine. U planu je i obilježavanje vinogradarskih blagdana te analiziranje i stručno ocjenjivanje vina, na što se također pozivaju svi vinari.

Udruga je i ove godine zahvalila profesionalnim vinarima, Savjetodavnoj službi, Gradu Popovači i Sisačko-moslavačkoj županiji na pomoći pri unapređenju vinogradarstva, provođenju aktivnosti i promoviranju autohtone moslavačke sorte „škrlet“.