Traže se najbolji nastavnici, njih 500-tinjak dobit će 10.000 kuna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Javni poziv za nagrađivanje najboljih odgojno-obrazovnih radnika. Javni poziv odnosi se na učitelje, nastavnike (strukovne učitelje, suradnike u nastavi i odgajatelje), stručne suradnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj.

Kao i prošle godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradit će petstotinjak najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika i to novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto. Mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Sve su to kriteriji koji će odlučiti tko su najbolji nastavnici u Hrvatskoj. Najviše bodova nastavnici mogu dobiti za izradu i objavljivanje otvorenih obrazovnih sadržaja za cijelu školsku godinu te za vođenje ili koordiniranje međunarodnog projekta koji traje najmanje dvije godine. Za ta dva kriterija dobiva se po šest bodova, dok, primjerice, mentorstvo učenicima na međunarodnim natjecanjima donosi tri boda, a na domaćim dva. Kriteriji se vrednuju za razdoblje od 16.lipnja 2020.godine do 15.lipnja 2021. godine, a prijave se zaprimaju do 2.srpnja 2021.

Prošle školske godine nagradu je dobilo 504 učitelja, od toga 7 s područja Moslavine. Nagrađeni su ili Domagoj Šivar iz OŠ Mate Lovraka Kutina, Snježana Pavić i Darko Rakić iz OŠ Popovača, Elvisa Sekulić iz OŠ Zorke Sever, Popovača, te Pina Žilić, Andrijana Mihaljević i Tomislav Pavlović iz OŠ Ludina.