Tomica Kristić u Popovači predstavio prvijenac “Putovanje u Međuzemlje”

U Knjižnici i čitaonici Popovača predstavljena je knjiga putopisca Tomice Kristića pod nazivom „Putovanje u Međuzemlje“.

Posjetitelji su jedva dočekali ovaj događaj budući da su zbog koronavirusa više od godine dana bili uskraćeni za okupljanje na ovakvim zbivanjima. Autora je publici predstavila  knjižničarka Silvana Lazić.

Što se tiče djela, koje je prvo ovog autora, istaknuto je kako je riječ o inspirativnoj priči mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala.  Na ovom neobičnom putovanju upoznao je i svoju životnu partnericu Lucy Nguyen iz Vijetnama koja je također sudjelovala u promociji.

Tomica Kristić dobitnik je Nagrade Dijana Klarić za hrvatskog putnika godine i za najbolji hrvatski Projekt godine 2018, a knjigu, čija je promocija u tijeku diljem Hrvatske, može se se posuditi i u popovačkoj knjižnici.