Razvojna agencija SIMORA nagrađena za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u 2020. godini

Prestižna nagrada GLOBALLOCAL AWARDS dodjeljuje se za područje srednje i jugoistočne Europe prema odluci neovisnog Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja od strane Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, a uz potporu Svjetskog kongresa poduzetnika. Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA nagrađena je tako za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u ovom dijelu Europe u 2020. godini.

“Ovo nam je već druga nagrada u prvih šest mjeseci ove godine, i izuzetno smo ponosni što smo odabrani. Naši projekti moraju rezultirati novim radnim mjestima, i u konačnici utjecati na razvoj poduzetništva. Otvorili smo županijski poduzetnički inkubator specijaliziran za gaming industriju – PISMO u kojemu je nakon dosadašnjih edukacija otvoreno više od 50 start up-ova. Kroz projekt POKRENI-RAZVIJ-RASTI educiramo i informiramo poduzetnike. Brojni naši projekti vezani uz ruralni razvoj također su poduzetnički jer nositelji OPG-ova zapošljavaju sebe i druge. Tu su i ulaganja u poduzetničke zone diljem SMŽ, ali i projekti koji su inicijative privatnog sektora. Ova nagrada pokazuje da dobro radimo i da nas prepoznaju na europskoj razini!”, rekao je Mario Čelan direktor RA Simora.

Za nagradu je predloženo više od 200 kandidata iz 10 zemalja, dok su konačnu odluku  donijeli eksperti za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo nagradivši odabrane. Nagradu Globallocal do sada je primilo nekoliko organizacija, općina i gradova iz Hrvatske.