Počinje Antunovo u Voloderu – kruna bogatog programa koncert “Ljiljani-pjesma za nebesa”

Povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog Župa Voloder organizira bogat sakralni i zabavni program. Program počinje večeras molitvom na grobovima pokojnih župljana te svetom misom i klanjanjem  koje predvodi vlč.Ivan Grbešić s početkom u 19 sati.

Duhovna priprava nastavlja se i sutra u 19h, a predvodi ju vlč. Robert Jakica. U subotu poslijepodne održat će se prijateljska nogometna utakmica između momčadi Župe Voloder i Župe Lipik te animacija „Veseli dječji kutak“  i turnir u beli, a potom u 20 sati koncert klasične glazbe, te vrtna zabava uz tamburaški sastav.

U nedjelju, na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog na programu je natjecanje u kuhanju graha, popodnevni program u izvedbi mjesnih udruga te organizirano gledanje utakmice. Svete mise bit će u 11 i 19 sati,  u 11 sati  predvodi ju vlč. Janko Lulić, a u 19 sati vlč. Nikola Majcen.

Obilježavanje Antunova završava u 21 sat koncertom “Ljiljani – pjesma za nebesa” u organizaciji mladih Župe Voloder. Riječ je o trećem  koncertu duhovne glazbe koji će biti upriličen na pozornici iza crkve, a nastupit će sestre Palić, Dominik Lučić i Marko Kutlić, dok će program voditi katoličke influencerice Chance to walk.  Koncert ima i humanitarni karakter. Skupljat će se donacije za Petrinju i potresom pogođena područja.