Obilježen blagdan sv. Ivana Krstitelja

U Gornjoj Jelenskoj je 24.lipnja održana proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika ovog mjesta i župe.

Svečano misno slavlje ovim je povodom na predvodio vlč. Ivan Ćorić, župni vikar u Kutini u koncelebraciji s vlč. Ivanom Benkovićem, župnikom u Repušnici i dekanom Kutinskog dekanata,  vlč. Dankom Bizjakom, upraviteljem župe Lasinja te domaćim župnikom Marijanom Korenom, dok je vlč. Dražen Lauc, upravitelj Župe Osekovo bio vjernicima na raspolaganju za ispovijed.

U propovijedi je vlč. Ćorić progovorio o značaju Ivana Krstitelja, o njegovu pokornom i poniznom životu te o potrebama ljudi koji danas žive u nesigurnoj okolini uslijed pandemije i potresa.  Također, progovorio je o važnosti vjere i njezinoj moći te o važnosti zajedništva, koje je i danas potrebno možda više no ikad.

Uz zahvale propovjedniku vlč. Koren zahvale je uputio i Gradu, Turističkoj zajednici, orguljašici i ostalim aktivnim službenicima u župi, malim folklorašima te mjesnim udrugama na organizaciji ove svetkovine.

Tradicionalna proslava Ivanja nastavljena je druženjem župljana i ostalih sudionika uz domjenak u dvorištu Pučkog doma, a pored ostalih gostiju, svetkovini su nazočili gradonačelnik Josip Mišković te njegov zamjenik Lovro Miklaužić kao i voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Ivanja zbog epidemioloških mjera izostao je niz aktivnosti, no, ne i tradicionalno paljenje krijesova po brdima te brdska biciklijada „Stazom praslonova“ koja će se održati u nedjelju 27. lipnja.