Ivan Celjak preuzeo dužnost župana

U kabinetu župana u Sisku obavljena je primopredajaje dužnosti župana Sisačko-moslavačke županije. Dosadašnji župan Ivo Žinić predao je dužnost novom sisačko-moslavačkom županu Ivanu Celjaku.

Ivo Žinić tom se prilikom osvrnuo na 6 i pol godina svog mandata te naveo projekte koje je naslijedio, a i one koje su započeti i dovršeni u njegovom mandatu. „Završili smo projekte poput izgradnje OŠ Zorke Sever, Doma za starije u Glini i Obrtničke škole. Završili smo i neke kapitalne projekte, Središnji paviljon sisačke bolnice i Poduzetnički centar PISMO Novska. Kroz projekt „Kupujmo lokalno“ pokušali smo našim poljoprivrednim proizvođačima omogućiti lakši plasman njihovih proizvoda. Pripremili smo i čitav niz projekata, a jedan od najvećih svakako je Regionalni centar kompetentnosti, vrijedan gotovo 125 milijuna kuna.“

O financijskom stanju Županije i ulaganjima u gospodarstvo, bivši župan ističe: „Kao i u svim institucijama, nije jednostavno zatvarati određene stvari. Izvorni prihodi su znatno manji, u odnosu na prošlu godinu čak za 50%, a razlog je gospodarstvo koje je pretrpjelo značajne štete. Pomagali smo upravo tu granu, izdvajanjima iz proračuna vodeća smo županija po ulaganjima u gospodarstvo. Mislim da je to temelj svega!“

Novoizabrani župan Ivan Celjak započeo je primopredaju u pozitivnom tonu zahvaljujući se dosadašnjem županu Žiniću na učinjenom radu i poduzetim poslovima, a time mu zaželio i sreću u daljnjoj budućnosti te je dodao kako će zatražiti analizu financijskog stanja, a uz to i detaljnu analizu stanja projekata.

Također, tražit će se i detaljna analiza radnih procesa u cilju poboljšanja učinkovitosti rada svakog službenika i namještenika što u konačnici dovodi do poboljšanja učinkovitosti rada županijske uprave. „Upravo ta analiza bit će temelj za buduću reorganizaciju. U prvom redu u planu je ustrojstvo jedne ustrojstvene jedinice u kojoj će službenici Sisačko-moslavačke županije biti na raspolaganju fizičkim i pravnim osobama s potresom pogođenih područja.“-zaključio je župan Celjak.