Započela rekonstrukcija Robne kuće u Popovači

Proteklih dana započela je rekonstrukcija Robne kuće u Popovači. U sklopu tih radova renovirat će se i postojeći Trg I. Da je riječ o većoj investiciji potvrdio je i gradonačelnik Josip Mišković pojasnivši kako je riječ o radovima koji obuhvaćaju rekonstrukciju trgovačkog prostora trgovine Lonia i dogradnju novog kata u kojem će se smjestiti Gradska uprava.

„Osim povećanja površine i kvalitete usluge Gradske uprave osigurat će se i pristup osobama s invaliditetom jer će zgrada imati i dizalo. U donjem dijelu će biti predvorje te urudžbeni odjel te sve ostale sadržaje koji su potrebni građanima u  objektu javne namjene.“ – pojasnio je Mišković.

U sklopu te investicije Grad će započeti i rekonstrukciju Trga I za kojeg je već ishođena građevinska dozvola. „Ti će radovi također krenuti ove godine. Uz novo opločenje i nove sadržaje, dobit ćemo još jedan prostor za boravak ali i siguran pristup ustanovama koje se nalaze u neposrednoj blizini. Također to će biti još jedan prostor za održavanje kulturnih i drugih društvenih sadržaja.“ – ističe gradonačelnik.

Kako pojašnjava, uz spomenute investicije veže se i rješavanje problema malog broja parkirališnih mjesta u samome centru grada. „Budući da u centru Popovače nemamo dovoljno mjesta za parkiranje, posebice tijekom vikenda ili u vrijeme kada se održavaju neke aktivnosti, ispod poslovne zgrade Lonie izgradit će se novo parkiralište sa 100-tinjak mjesta koje će zadovoljiti trenutne potrebe.“ – pojasnio je Mišković. Vrijedi napomenuti i da će Knjižnica i čitaonica Popovača realizacijom spomenutog projekta rekonstrukcije Robne kuće dobiti novi prostor. Naime, Gradska vijećnica preselit će se u prostore Gradske uprave te će se prostor postojeće prenamijeniti za Dječji odjel knjižnice. Na taj način knjižnica će imati uvjete za realizaciju većeg broja projekata, a posebice onih vezanih uz najmlađe.