Vatrogasna zajednica Grada Popovače obilježava Mjesec zaštite od požara

Tijekom svibnja, Mjeseca zaštite od požara i mjeseca u kojem slave svog zaštitnika, sv. Florijana, Vatrogasna zajednica Grada Popovače provodi niz preventivnih i edukativnih aktivnosti kako bi se naglasio značaj dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih postrojbi.

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa, veliki dio tradicionalnog programa je izostao, istaknuo je Željko Ovčar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače.

„Ove godine vježbe nije bilo, ali smo održali misu tradicionalno u Podbrđu, u kapeli sv. Florijana. Prisutni su joj bili samo predstavnici društava, dakle, puno manji broj vatrogasaca nego je to inače običaj. Također, još nam preostaje održati hodočašće u Mariju Bistricu. Inače je to uvijek bilo zadnju nedjelju u svibnju, ali sada smo prebacili na prvu nedjelju u lipnju, također zbog dobro poznatih razloga.“ – pojasnio je Ovčar.

Na osnovu plana nabave vatrogasne opreme za ovu godinu Vatrogasna zajednica Grada Popovača je 12. svibnja izvršila primopredaju dva vatrogasna kombi vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Gornja Jelenska i Donja Vlahinička za prijevoz vatrogasaca i opreme.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković tom je prilikom naglasio da je svaka uložena kuna u vatrogastvo višestruko vraćena kroz aktivnosti vatrogasne zajednice i da je ponosan na rad iste i svoju davno donesenu odluku da sudjeluje u razvoju vatrogasne zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su glavni nosioci kulturnih, športskih i društvenih događanja u svojim mjestima. Naglasio je i kako Grad i dalje ima planove pomagati i razvijati vatrogastvo daljnjim aktivnostima  među kojima se ističu obnove i izgradnje vatrogasnih domova i nabave vatrogasne opreme, te osnivanje javne vatrogasne postrojbe.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Željko Ovčar napomenuo je kako će Vatrogasna zajednica i u daljnjim planovima naglasak staviti na rad s djecom, nabavku opreme, edukaciju i obučavanje vatrogasaca te preventivu.