U Velikoj Ludini održana 1. revija narodnih nošnji Moslavine

Kulturno-umjetničko društvo „Mijo Stuparić“ u parku ispred Knjižnice i čitaonice u središtu Velike Ludine organiziralo je 1. reviju narodnih nošnji Moslavine. Posjetitelji su tom prilikom mogli vidjeti narodno ruho starije od 100 godina, ali i ono nešto novijeg datuma, vezeno različitim tehnikama i materijalima, te ukrašeno različitim ornamentima.

Blago iz bakine škrinje uz domaće članove prikazali su i gosti iz Potoka, Gornje Jelenske i Repušnice, a podršku pri realizaciji projekta dala je i Općina Velika Ludina. Događaju je stoga nazočio i načelnik Dražen Pavlović.

„Uz pridržavanje epidemioloških mjera odlučili smo se pokrenuti ovaj projekt na otvorenom kako bi našim mještanima i prijateljima tradicijske baštine prikazali što sve imamo, ali kako nemamo nastupa, nismo u prilici pokazati. Nadamo se da će ovaj naš projekt zaživjeti i da ćemo ga imati prilike proširiti, odnosno pozvati veći broj sudionika iz naše ali i drugih županija. Drago nam je da su ljudi prepoznali naš trud i nadamo se skoroj normalizaciji života i nastavku naših svakodnevnih aktivnosti te druženju.“ – istaknulo je tom prilikom vodstvo društva.