Tijekom prošloga tjedna na području PP Kutina zabilježeno 5 kaznenih djela

U razdoblju od 10. do 16. svibnja 2021. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 38 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Najviše, 13 kaznenih djela, počinjeno je na  području Siska, dok ih je na području Kutine počinjeno 5.

Riječ je o krađama i pokušajima krađa, prijetnjama, oštećenjima tuđih stvari, tjelesnim ozljedama i nasilju u obitelji, prijevarama te krivotvorenju isprava, nametljivom ponašanju, klevetama, računalnim prijevarama, povredama djetetovih prava, uvredama i ubojstvu u pokušaju.

Zabilježeno je jedno narušavanja javnog reda i mira i to na području Siska.

Na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba i to vozačica četverocikla, zadobila je teške tjelesne ozljede opasne za život i pet osoba lakše, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najviše, 13 prometnih nesreća dogodilo se na području Siska, a na području Kutine bilo ih je 4.

Proteklog tjedna zabilježeno je i osam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo osam osoba. Oni su pokušali prokrijumčariti 97 kutija cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.