Rudi Stipčić dao podršku Josipu Miškoviću uoči 2. kruga lokalnih izbora

Podršku Josipu Miškoviću i njegovom timu uoči drugog kruga lokalnih izbora izrazio je i Rudi Stipčić, brigadni general u mirovini.

“Dragi suborci, pripadnici postrojbe “COBRE” HOS-a, koji ste se prvi uklopili u HV, kao Izvidničko-diverzantska skupina Zapovjedništva OG “Posavina”, što ste se borili, branili i oslobađali Lijepu našu ratne 1991. u bojevima za Jasenovac i Drenov Bok, kao i u prvoj napadnoj operaciji “ORKAN-91” ratne 1991. godine, operacije koja je prva u Domovinskom obrambenom oslobodilačkom ratu počela oslobađati okupirane dijelove naše Domovine (Zapadna Slavonija)  i time polučili pobjedu i uspjeh te nanijeli najteži poraz mlade HV agresoru 5. Banjalučkom korpusu i ostalih paravojnih postrojbi u povijesti HV.

O tome svjedoči i ploča ugrađena u spomenik HRVATSKE POBJEDE OLUJA’95 u Kninu na kojoj piše:

OPERACIJE: “ORKAN”, “OTKOS” I “PAPUK” : OD KRAJA LISTOPADA 1991. DO POČETKA SIJEČNJA 1992. OSLOBODILE SU VEĆI DIO OKUPIRANOG TERITORIJA ZAPADNE SLAVONIJE (VIŠE OD 2200 KM²).

Ovaj napis ugrađen u Spomenik HRVATSKE POBJEDE OLUJA  ’95, ostaje za vječnost, za povijest i na ponos svim postrojbama u sklopu OG “Posavina“, pa tako i pripadnicima HOS-a.

Budite ponosni, ne zaboravite nikada naše nevine žrtve, naše junake, vitezove i budite ponosni Vi i Vaša Popovača gdje živite i radite, baš kao što sam  i ja ponosan što sam zapovijedao Vašom odlučnom postrojbom  da stvorite Domovinu Hrvatsku.

Bila mi je čast zapovijedati „Cobrama“ iz Popovače. I hvala zapovjednicima i gradonačelniku gosp. Josipu Miškoviću što uvijek baštini spomen na poginule i da ne budu zaboravljeni te i kako bi istina o Domovinskom ratu ipak ugledala svjetlo dana.

Birajmo najboljeg!”

Rudi Stipčić, brig.general u m.   

Ratni zapovjednik OG Posavina i

Ratni zapovjedni 3.OZ Zagreb