Ravnatelj OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak: Završeni su elaborati za bolničke zgrade koje prioritetno idu u obnovu

Najveći problem u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ je nedostatak prostora, trenutno je, za hospitalizaciju, na raspolaganju stotinjak bolničkih kreveta. Iako je u katastrofalnom potresu stradala većina bolničkih kapaciteta, djelatnici ove zdravstvene ustanove obavljaju sve potrebne zdravstvene usluge i na raspolaganju su svojim pacijentima, ističe ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović.

„Ono što je najhitnije za naše pacijente mi uspjevamo odraditi kroz naše hitne i specijalističke ambulante. Međutim, situacija u bolnici je i dalje i teška i kompleksna i mi se nastojimo organizirati i pružati što veći nivo zdravstvene zaštite. Naime, najveći problem još uvijek je nedostatak prostora pa je tako najteže našim najtežim bolesnicima jer oni nakon pregleda i postavljanja dijagnoze,ukoliko njihovo liječenje zahtjeva hospitalizaciju, većinom dolaze u zagrebačke bolnice, dok mali broj ostaje ovdje kod nas.“ – pojašnjava ravnatelj.

Također napominje i kako je završen veliki dio obrtničkih radova na zgradi Odjela kururgije: „Već jedno 10-ak dana su u funkciji sve operacijske sale, a povećao se i broj kreveta za kirurgiju i to za otprilike 40 tako da mogu reći kako se stanje poboljšava. Isto tako jedinica intenzivnog liječenja i anesteziolozi vratili su se na svoje mjesto gdje su i ranije bili tako da mogu zaključiti da se sve čini da se stanje koliko-toliko normalizira.“

Pripremljeni su i elaborati za zgrade koje su u prioritetu za obnovu.

„To su nova interna, zgrada pulmologije u Petrinji, zgrada pedijatrije i neurologije. Vrlo brzo ćemo raspisati natječaj za projekte tih zgrada i nadamo se da ćemo pronaći financijska sredstva kako bi vrlo brzo započeli njihovu obnovu. Isto tako se nadam da ćemo uskoro započeti i sanaciju zgrade dermatologije koja ima crvenu naljepnicu. Napravili smo već projekat i dobili smo dozvolu da možemo odraditi one neophodne radove kako bi ona bila u funkciji.“ – pojasnio je dr. Dujmenović zaključivši kako će povećanjem prostora djelatnicima biti omogućeni bolji uvjeti za rad, a pacijentima potpunija zdravstvena usluga i pozvavši ih na strpljenje zbog trenutne situacije koja nije laka.