Radovi na rekonstrukciji školskog igrališta i vanjskoj ovojnici Područne škole Gornja Jelenska

Započeli su radovi na rekonstrukciji školskog igrališta i vanjskoj ovojnici Područne škole u Gornjoj Jelenskoj. Budući da je riječ o županijskoj ustanovi, njihov tijek je popratio zamjenik župana Roman Rosavec.

Zamjenik župana je u ovoj prigodi rekao kako je ovo samo nastavak ulaganja u školstvo, koje županijska uprava dosljedno provodi u protekle četiri godine. „U završetku tog ciklusa ovdje u Gornjoj Jelenskoj se vrši obnova vanjske ovojnice škole, a pored toga će se rekonstruirati igralište koje koriste djeca polaznici škole, ali i djeca iz naselja Gornja Jelenska. Riječ je o potpunoj rekonstrukciji što uključuje novi asfaltni pokrov, nove rubnjake, bit će postavljeni golovi te uređena pristupna cesta. Mogu reći da je riječ o završetku radova na osnovnim školama na području Popovače, budući su uspješno energetski obnovljene područne škole u Gornjoj i Donjoj Gračenici, Voloderu, pri kraju je obnova u Osekovu. Kad govorim o OŠ Popovača i njenim područnim školama u Potoku, Strušcu i ovdje u Gornjoj Jelenskoj, moram istaknuti da smo među prvima krenuli u obnovu u Potoku, gdje smo iz dvosmjenskog prešli u jednosmjenski rad, poboljšali uvjete i učenicima i nastavnicima.“

Ukupna investicija u Gornjoj Jelenskoj iznosit će oko 450 000 kuna, što uključuje energetsku obnovu zgrade i rekonstrukciju igrališta. Radovi su financirani iz sredstava Proračuna Sisačko-moslavačke županije.