Predstavljena studija Obilaznice Kutina

Obilaznica grada Kutine strateški je cilj Grada Kutine u nekoliko segmenata, a vrlo je važna i za aktiviranje gospodarskog potencijala Industrijsko logističke zone. Istaknuo je to gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na javnom predstavljanju “Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže na području Grada Kutine”, koja je izrađena po narudžbi Hrvatskih cesta d.o.o.
Gradonačelnik je istaknuo dobru suradnju s Hrvatskim cestama te je rekao kako je ova državna tvrtka pokazala i razumijevanje za rješavanje prometnih problema u Kutini, a to je vrlo gust kamionski i tranzitni promet kroz središte grada.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

1200 metara buduće obilaznice napravljeno je prije četiri godine, a Hrvatske ceste odgovorile su na inicijativu Grada Kutine te je izrađena prometna studija cjelovite obilaznice, rekao je Goran Puž, predstojnik Ureda Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. i najavio je buduće planove za nastavak gradnje obilaznice Kutine

Goran Puž, predstojni Ureda Uprave Hrvatskih cesta d.o.o.

Predstojnik Ureda Uprave Hrvatskih cesta istaknuo je i glavni razlog početka planiranja

Goran Puž, predstojni Ureda Uprave Hrvatskih cesta d.o.o.

U predstavljenom idejnom rješenju istočne obilaznice Grada Kutine predstavljena su 4 koridora kojima bi prolazio gusti kamionski i tranzitni promet i tako zaobišao središte Kutine. „“To je vrlo dug proces. Prijedlog rješenja mora biti upućen na javnu raspravu i bit će dobra osnova za izmjenu postojeće prostorno planske dokumentacija koja prikazuje stanje od prije 20, 30 godina. Stanje se promijenilo pa se treba mijenjati i prostorno-planska dokumentacija.“, rekao je Goran Puž . Prema predloženim rješenjima Istočna obilaznica Kutine teško da će biti izgrađena prije 2040 godine.

     Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, zahvalio je na izgradnji prvih 1200 m buduće obilaznice, jer je tako omogućen pristup Industrijsko logističkoj zoni. „Sada Grad Kutine može pristupiti projektiranju komunalne infrastrukture na 74 ha buduće poslovne zone, koja će biti nositelj gospodarskog razvoja Kutine.“. Gradonačelnik Kutine predstavio je i novi projekt u budućoj Industrijsko logističkoj zoni Kutina u kojem Grad Kutina očekuje suradnju s Hrvatskim cestama.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

U neodređenom narednom razdoblju plan je izgraditi 8 km buduće istočne obilaznice Kutine, a cjelovita obilaznica je projekt za budućnost.