Potpisani Ugovori o sufinanciranju udruga s područja Popovače

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju sa udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za 2021. godinu.

Na predmetni Javni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

„Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva bila je 675.000,00 kuna. Uspoređujemo li iznose dodijeljenih potpora sa onima prethodnih godina, oni su uslijed epidemije koronavirusa te zabrana i ograničenja javnih okupljanja očekivano značajno smanjeni, no otprilike su zadržani na razini prošle, 2020. godine“- ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Za 2021. godinu potpisani su ugovori o financiranju programa sa 55 udruga, ukupne vrijednosti 651.000,00 kuna.

Pored navedenih sredstava potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad dobrovoljnih vatrogasnih društava sa 1,1 milijun kuna, a preko Zajednice sportskih udruga aktivnosti klubova u iznosu od 855.000 kuna.