Pokretanje osnivanja podružnice Međimurskog veleučilišta Čakovec

Grad Popovača u ovom je času zaokružio cjelinu osnovnoškolskog obrazovanja te sada pokreće nadogradnju obrazovnog sustava.   S tim ciljem ovoga je tjedna održan sastanak s dekanom Međimurskog sveučilišta  u Čakovcu, predstavnicima Srednje škole Ivan Švear Ivanić-Grad i Vimal akademije iz Moslavačke Slatine, a nazočio mu je i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Kako ističe gradonačelnik Popovače Josipom Miškovićem, riječ je o drugom sastanku s ciljem pokretanja otvaranja ispostave Međimurskog veleučilišta u Čakovcu na ovom području, a o kojoj se promišlja već mjesecima. „Studijski program koji bi se ovdje izvodio bio bi vezan uz turizam, a s obzirom na brojne potencijale našeg kraja i iznimno važnu ulogu razvoja kontinentalnog turizma, izvođenje studijskog smjera vezanog uz tu djelatnost, u suradnji s Međimurskim veleučilištem, bio bi od velikog značaja za mlade iz Popovače i okolice. Mislim da je ta inicijativa dobra i u tom smislu Grad je spreman pružiti punu podršku kroz osiguranje prostora za održavanje nastave odnosno stipendiranje zainteresiranih polaznika s područja Grada Popovače. Grad daje i dat će potporu svim aktivnostima vezanima uz obrazovanje, bile one državne ili privatne.” – ističe gradonačelnik Mišković.

S pokretanjem visokoškolskog obrazovanja zadovoljan je i Marko Magdić, načelnik Općine Križ i potpredsjednik LAG-a Moslavina. Ovom je prigodom podržao inicijativu osnivanja ispostave Međimurskog veleučilišta budući je obrazovanje važna odrednica razvoja što itekako može doprinijeti kompletnom razvoju lokalne zajednice.

„Korištenje svih preduvjeta koji omogućuju stanovništvu širok spektar obrazovanja na području računovodstva, menadžmenta turizma i sporta te održivog razvoja, od iznimne je važnosti za stvaranje preduvjeta privlačenja i jačanja gospodarskih aktivnosti i razvojnih projekata na ovom području. S obzirom na brojne potencijale Moslavine i ovog kraja u razvoju kontinentalnog turizma, mogućnost pohađanja studijskog smjera iz navedenog područja od iznimnog je značaja, a svaka prilika za obrazovanje građana u bližoj okolici, Općini Križ predstavlja izniman značaj“ –  istaknuo je tom prilikom načelnik Magdić.