Otvoren Središnji paviljon Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak 28. svibnja otvorio je Središnji paviljon Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku. Projekt je vrijedan 132 milijuna kuna, a 88 posto ukupnih ulaganja u novi paviljon čine bespovratna sredstva europskih fondova. „Ovdje nam je potrebna gospodarska i fizička obnova te demografska revitalizacija. Upravo ovi napori, koji uključuju i zdravstvenu skrb, dio su ukupnih aktivnosti revitalizacije Banovine, Siska i Sisačko-moslavačke županije“ –  kazao je Plenković nakon otvaranja dnevne bolnice i objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Istaknuo je kako je to nova kvaliteta i nova vrijednost te doprinos Vlade da nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu tamo investiraju i više nego će to raditi u drugim dijelovima zemlje.

Osim predsjednika Vlade okupljenim liječnicima, medicinskim sestrama, nemedicinskom osoblju i gostima obratili su se prigodnim riječima i ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA Mario Čelan, čiji su stručnjaci izradili projekt s kojim je sisačka bolnica kao nositelj aplicirala za sredstva EU fondova, ministar zdravstva dr. Vili Beroš i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik i novi župan Ivan Celjak, a novi Središnji paviljon blagoslovio je sisački biskup, mons. Vlado Košić.

Fotografije: quirinusportal.com